AYDIN / KUŞADASI - Kuşadası İlkokulu

May

1915 yılının 8 Mart’ıydı. Nusret Mayın Gemisi, sessizce Erenköy Koyu’ndan yola çıktı. Gözlerini kamaştıran güneşin altında, mayınları denizin derinliklerine bırakmaya başladı.Bacasından az duman çıkartarak, düşman gemilerinin tespit etmesini engelledi. Bu cesur gemi, mayınlarıyla düşmanın en önemli gemilerini denizin derinliklerine gönderdi ve düşman filosunu durdurdu.   Nusret Mayın Gemisi, Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren bir kahramandır. Bu gemi, sadece bir savaş aracı değil, aynı zamanda bir milletin direnişinin sembolü oldu.   Ne mutlu ki bize şimdi müze olarak görev yapan TCG Nusret (N-16) gemisi Kuşadası Limanı'na yanaştı. 1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın tanıtımına destek , öğrencilerin yerli ve milli savunma sanayimizin önemi bilincini kazanmalarını ve tarihimizi daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla 1-D sınıfı olarak  bu kahraman gemiyi ziyaret ettik. Çanakkale Savaşı hakkında yapılan sunumla kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla hatırladık.    İlçemizde düzenlenen İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunlarında (İFET), 1-D sınıfı öğrencilerimiz Çift Ayak Atlama kategorisinde ilçe 1.si olarak bizi gururlandırdı.  Okul idaresi olarak da başarılı öğrencilerimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek için, tüm katılımcı öğrencilerimize hediyeler verdik. Öğrencilerimizi gönülden tebrik ederiz.

May

Okulumuz 2-F sınıfı, sınıf öğretmeni Evren  Özyemişcioğlu başkanlığında Nusret Mayın Gemisi, Minyatür Müzesi ve Oyuncak Müzesini gezdiler. Gezilerinde ögrencilerimiz Kuşadası'nda bulunan müzeleri gördüler ve bilgilendiler.

Nis

3/F sınıfı öğrencileri şanlı tarihimizi yeniden yaşadı.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 104. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini rahmet ve şükranla anıyoruz. Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

Muzaffer CESUR

Okul Müdürü

Nis

Okulumuz 2-F sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Evren Özyemişcioğlu ve aileri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doya doya yaşadılar. Halat Cekme, Çuval Yarışı, Kaşıkla Yumurta yarışlarında eğlenen çocuklarımız daha sonra Uçurtma Şenliğinde uçurtmalarini uçurdular...

Nis

Ana Sınıfı Öğrencilerimiz 23 Nisan coşkusunu ve sevincini sergiledikleri oyunlarla gösterdiler. Bayram sevinciyle birlikte çocuk olmanın mutluluğunu yaşadılar ve yaşattılar.

Nis

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim ATAMAN; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, makamını okulumuz 3/F sınıfı öğrencisi İpek İLHAN' a devretti. Bir günlüğüne İlçe Milli Eğitim Müdürü olan İpek İLHAN, bayram sevinciyle birlikte kıymetli bir makama sahip olmanın sevincini yaşadı. Öğretmeni Sayın Ceyda ÇETİN, Okul Müdürümüz Sayın Muzaffer CESUR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim ATAMAN ile hatıra fotoğrafı çektirerek günün anlamına anlam kattılar.

Fen Bilmleri Dersinde 3/A Sınıfının Yapay Çevre Çalışmaları

Nis

Öğrencilerimiz,Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Minikler Kategorisinde; Aydın İl Birincisi oldular. Ege Bölgesi Halk Oyunları Yarışmasında okulumuzu 2/F sınıfı öğrencilerimiz Asya KAYMAZ, Ayza Basdaner 3/A sınıfı öğrencilerimiz Hayrunnisa Dereli, Sena Kılınç, Lizge Deniz Arıkoğlu 3/H sınıfı öğrencilerimiz Berkay Mikail Tezel, Meryem Ergon, Yağız Behzat Parmaksız, Melis Okuyucu ve Miraç Kibrit'in temsil edecek olmalarından gurur duyuyoruz.

Nis

Yardımlaşmanın da adı olan Ramazan ayında; adamanın, paylaşmanın ve dayanışmanın gereği olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birliğimiz ve yardımsever velilerimiz ile hep birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını ulaştırdık.

Nis

Sayın Kaymakamımız İbrahim KEKLİK ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim ATAMAN Öğretmenler Odası Buluşması kapsamında öğretmenlerimizle sohbet etti.

Adagöl Piknik Alanında Spor Yaptık

Doğayı yeniden arkadaş edinmek, doğayla arkadaşlığımızı güçlendirmek, yakın çevremizdeki doğayı tanımak, yaşadığımız kentin içindeki ve çevresindeki doğal alanları keşfetmek, spor yapmanın önemini kavramak ve birlikte çalışabilme becerisi kazanabilmek amacıyla Adagöl Piknik Alanına gittik.

Hayat Bilgisi dersi kapsamında sağlığımızı korumak ve birlikte oynamak konularını pekiştirmek adına Adagöl Piknik Alanında çeşitli oyunlar, yarışmalar ve sportif aktiviteler yaptık. Alandaki doğal güzellikleri inceledik.